aA
Willemas Alexanderis ir Maxima
© BNS foto
A.Zuokas atkreipė princo dėmesį, kad Nyderlandų laikraščiai apie tai nerašo.

Po kurio laiko į sostinės savivaldybę Nyderlandų ambasadorius Pimas Dumore atnešė vieną didžiausių Olandijos laikraščių „Algemen Dagblad", kur Vilnius orų žemėlapyje jau yra. Neseniai A.Zuokas kreipėsi į įtakingą tarptautinį dienraštį „International Herald Tribun", prašydamas paskelbti žinias ir apie orus Vilniuje. Šio laikraščio skaitytojai apie orus Rygoje ir Taline jau yra informuojami.

Kreipėsi ir į ambasadorius

Orų žemėlapyje Vilnių pradėjo rodyti ir televizijos stotis „Euro-news". Tačiau sostinės pastangos patekti į televizijos CNN orus jau pusantrų metų neduoda vaisių. A.Zuokas sakė nesitikėjęs, kad bus taip sudėtinga Vilnių įtraukti į orų žemėlapius. Prieš mėnesį dėl orų į CNN raštą parašė netgi Lietuvos ambasada JAV, bet atsakymo kol kas nesulaukė.

Mėgindamas pasiekti tikslą, A.Zuokas kreipėsi ne tik į Lietuvos ambasadorių JAV Vygaudą Ušacką, bet ir į JAV ambasadorių Lietuvoje Johną F.Teftą, įtakingą JAV lietuvį Juozą Kazicką. Rudenį planuojamas Vilniaus mero A.Zuoko vizitas į JAV. Sostinės vadovas ketina pats susitikti ir su CNN orų departamento darbuotojais.

"Lietuvos rytas"