aA
Izraelio tankams ir buldozeriams vėlai ketvirtadienį įsiveržus į palestiniečių kaimą vidurio Gazos Ruože, buvo sužeisti trys palestiniečiai, du iš jų - sunkiai, pranešė palestiniečių medikai ir saugumo šaltiniai.
Israel
Septyniems tankams ir trims buldozeriams beveik kilometrą įvažiavus į palestiniečių valdomą teritoriją prie Zeituno kaimo netoli Necarimo, tarp Izraelio pajėgų ir palestiniečių kovotojų kilo įnirtingas susišaudymas. Izraeliečiai šaudė iš tankų patrankų ir sunkiųjų kulkosvaidžių, pasakojo liudininkai ir saugumo šaltiniai.

Pasak liudininkų, kaime buvo girdimi septyni galingi sprogimai, vieno sprogimo vietoje yra sunaikintos metalo dirbtuvės, tačiau kas sukėlė sprogimus, kol kas neaišku.

Per šį reidą armija sunaikino palestiniečių saugumo būstinę ir dar du pastatus - buityje naudojamų gamtinių dujų pristatymo punktą ir gyvenamąjį namą. Smarkiai apgadinta dar 10 namų.

Šaltiniai Šifos ligoninėje sakė, kad sunkios būklės yra 25 metų Raedas Dhounas, kuriam sužalotas veidas, ir į krūtinę sužeistas 22 Ahmadas al-Kabariti. Trečiasis asmuo sužeistas į koją.

Armija paskelbė šio reido nekomentuosianti, bet nurodė, kad palestiniečių kovotojai kiek anksčiau į Izraelio teritorijoje esantį kibucą paleido raketą "Qassam".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.