aA
Seimo nario socialliberalo Eduardo Šablinsko buvusi draugė apskundė politiką teismui ir nori, kad 44-erių metų parlamentaras būtų pripažintas jos suaugusio sūnaus tėvu, rašo dienraštis "Respublika".
Eduardas Šablinskas
Eduardas Šablinskas
© BNS foto
Dienraščio teigimu, rugsėjo 4-ąją Vilniaus miesto pirmajame apylinkės teisme turi vykti posėdis, kuriame ieškovė Marytė S. reikalaus, kad E.Šablinskas būtų oficialiai pripažintas jos sūnaus tėvu.

Moteris dienraščiui tvirtino, kad teismo posėdis turi būti paskutinis procese, besitęsiančiame pusantrų metų.

Anot dienraščio, Marytė S. tvirtino, kad E.Šablinskas ieško įvairiausių priežasčių, kaip vilkinti procesą - jis neva nelanko posėdžių. Pasak ieškovės, paskutinis teisimo posėdis turėjo įvykti birželio 24-ąją, tačiau Seimo narys į jį neatvyko.

Beje, buvusi E.Šablinsko draugė tvirtino, kad jau yra atliktos visos DNR ekspertizės, kurios, jos teigimu, patvirtina, jog E.Šablinskas tikrai yra vaiko tėvas.

Moteris teigė, kad jos ir E.Šablinsko sūnui jau 19 metų. Į teismą ji kreipėsi taip vėlai dėl to, kad buvusiam mylimajam nebereikėtų mokėti alimentų.

E.Šablinskas dienraščiui teigė, kad prieš jį vykdomas politinis užsakymas, tačiau tiesiai neįvardijo jo autorių, pavadinęs juos "savo gerais draugais".

"Viskas pradedama daryti po šitiek metų - pradedama ieškoti, kai žmogus užima tam tikras pareigas. O tie procesai, kai man reikia atsakyti "taip" ar "ne", man visiškai nebaugūs", - sakė parlamentaras.

Tiesiai klausiamas, ar Marytės S. sūnus yra jo vaikas, E.Šablinskas tikino nebijąs teisybės. "Taip, aš galiu pripažinti tai. O galų gale viską išspręs teismas", - tvirtino politikas.

Pastaruoju metu E.Šablinskas yra įsivėlęs į skandalą dėl gyvenamųjų patalpų. Vilniaus savivaldybė teigia, kad E.Šablinskas prieš kelerius metus neteisėtai užėmė butą prestižinėje senamiesčio dalyje ir atsisako iš jų išsikraustyti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.