aA
Latvijos užsienio reikalų ministerija Rusijos reakciją į prezidentės Vairos Vykės-Freibergos komentarus, išsakytus interviu korporacijai BBC, laiko perdėta ir neadekvačia.
Tokia nuomonė išdėstoma ministerijos pareiškime.

Dokumente aiškinama, jog prezidentės išsakytos mintys atkartoja ne kartą išreikštą Latvijos įsitikinimą, kad naujosios Rusijos vyriausybės politiką kaimyninių šalių atžvilgiu reikėtų vertinti kaip įrodymą, kokie yra tikri Rusijos ketinimai formuojant Rusijos santykius su Vakarais pagal bendrai priimtus principus.

"Latvija visada ir po naujojo Rusijos prezidento Vladimiro Putino išrinkimo kartojo norinti ir esanti pasirengusi formuoti geros kaimynystės santykius su RF, tačiau šios politikos negalima bus realizuoti tol, kol Rusija neatsisakys aštrios ir nepagrįstos retorikos bei pakeis ją noru užmegzti dialogą ir bendradarbiauti", teigiama pareiškime.

Latvijos URM dar kartą patvirtino pasirengimą visais lygiais palaikyti dialogą su Rusija ir aktyviai veikti formuojant bendradarbiavimu grindžiamus kaimyninius santykius su RF. Ji taip pat išreiškė viltį, jog artimiausiu metu darbą atnaujins ir Latvijos bei Rusijos tarpvyriausybinė komisija.

Kaip pranešta anksčiau, trečiadienį Rusija aštriai sukritikavo interviu radijo stočiai BBC pareikštą Latvijos prezidentės nuomonę, jog Rusija vėl galėtų panaudoti karinę jėgą, siekdama užimti Baltijos šalis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.