aA
Orkos jauniklė, netekusi savo mamos praėjusią žiemą, po to nuklydusi iš Kanados į JAV vandenis, ten gydyta, paskui pargabenta laivu į gimtuosius kraštus pastarosiomis dienomis susirado sau gerą "pamotę", kuri sutiko ją globoti.
Kanadietis biologas Lensas Lenardas sakė, kad "šokle" ("Springer") praminta orka plaukioja greta suaugusios patelės, kuri rodo jauniklei "motiniškus" jausmus.

Abi orkos kartą net išplaukė iš ramios įlankos netoli Vankuverio ir dingo atviroje jūroje, o trečiadienį judvi kartu grįžo atgal į įlanką, pasakojo L.Lenardas.

"Šoklę" žmonės neseniai matė kartu su suaugusia patele; jauniklė šokinėjo aplink ją it telyčaitė. Tai gana netikėta, bet malonu, kad reikalai pakrypo gera linkme", - sakė biologas.

Dvimetė 4 metrų ilgio banginė orka nuo savo bandos nuklydo į Padžeto sąsiaurį prie Sietlo šiemet sausį. Birželį jūrų biologai ją pagavo, nes jaunoji orka sukinėjosi į uostą plaukiančių laivų farvateryje. Apgydyta greitaeigiu keltu ji buvo nugabenta į Kanados vandenis. Mokslininkai tikėjosi, kad ten orka susiras gentainius, kurie ją priims.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.