aA
Turkijoje per smarkių liūčių sukeltus potvynius šią savaitę jau žuvo daugiau nei 40 žmonių, įskaitant 18-a iki šiol dingusiais be žinios laikytų asmenų, nes pasak, gelbėtojų, jau nebėra vilčių rasti juos gyvus.
Potvynis
Daugiau nei 30 žmonių žuvo kalnuotoje Juodosios jūros pakrantės Rizės provincijoje, kur bėgdami nuo galimų žemės nuošliaužų savo namus paliko šimtai žmonių.

"Mes netekome vilties surasti aštuoniolika po purvu palaidotų žmonių. Šios dienos duomenimis, bendras žuvusiųjų skaičius gerokai viršija 30", - sakė vicepremjeras Mesutas Yilmazas, ketvirtadienį lankydamasis Selameto kaime, kuriame gyveno dauguma žuvusiųjų.

Valdžios pareigūnai jau buvo pranešę apie 14 asmenų žūtį Rizės provincijoje, kai buvo paskelbta, kad vilties rasti 18 dingusiųjų nebėra.

Šią savaitę dėl liūčių centrinėje ir rytų Turkijoje vanduo užliejo šimtus namų ir laukų, padarydamas didelius nuostolius žemės ūkiui.

Muso provincijoje ketvirtadienį per potvynį nuskendo šešiametis berniukas, pranešė Anatolijos naujienų agentūra.

Dar vienuolika žmonių, tarp jų šeši vaikai, žuvo Karso, Tokato, Jozgato ir Čorumo provincijose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.