aA
Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė pusaštuntų metų kalėti nuteisto Kauno nusikaltėlių autoriteto Henriko Daktaro prašymą sumažinti jam laisvės atėmimo bausmę.
H. Daktaras teismo prašė sumažinti jam bausmę, skirtą už poveikį nukentėjusiajam, grasinant su juos susidoroti smurtu ar kitais veiksmais.

1997 metais vasario 13 dieną Vilniaus apygardos teismas H. Daktarui skyrė bausmę už tai, kad jis grasino nukentėjusiajam Jurijui Milevskiui kankinimo pobūdžio veiksmais ir turto sužalojimu, jeigu jis, liudydamas teisme atpažins Darių Mačianską, kuris buvo pagrobęs iš J. Milevskio automobilį.

Prašymą sumažinti bausmę nuteistasis motyvavo tuo, kad pasikeitė straipsnio, pagal kurį jis buvo nuteistas už šį nusikaltimą, redakcija.

Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad prašymo tenkinti nėra pagrindo, nes Baudžiamojo kodekso straipsnio dalies, pagal kurią H. Daktaras buvo nuteistas, sankcija nepasikeitė - bausmė liko ta pati.

Vilniaus miesto griežto režimo pataisos darbų kolonijoje bausmę atliekantis H. Daktaras teismo posėdyje ketvirtadienį nedalyvavo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.