aA
Netoli Budapešto avarijoje sužeista Lietuvos pilietė namo gali būti pargabenta kitą savaitę. Kaip BNS ketvirtadienį informavo Lietuvos Užsienio reikalų ministerijoje, Budapešto ligoninėje gydomos 21 metų Irenos Sprindytės būklė pagerėjo ir tikimasi, kad jau kitą savaitę ją bus galima vežti į Lietuvą specialiu greitosios pagalbos automobiliu ar skraidinti lėktuvu.
I.Sprindytė liko vienintelė gyva po antradienį netoli Budapešto įvykusios avarijos, kuomet sunkvežimis "Volvo" iš Austrijos trenkėsi į mikroautobusa "Ford Transit" iš Lietuvos.

Avarijoje žuvo keturi Sprindžių šeimos nariai - 44 metų Irina Sprindienė, 44 metų Vytautas Sprindys, 23 metų Janina Sprindytė bei 7 metukų Dominykas Sprindys. Jų palaikai į Lietuvą bus pargabenti kitos savaitės pradžioje.

Preliminariais duomenimis, avariją sukėlė krovininis automobilis, kuris bandydamas apvažiuoti ant kelio buvusią padangą, išvažiavo į priešingo eismo juostą ir susidūrė su "Ford Transit".

Ketvirtadienį Lietuvos URM tikslesnių duomenų apie avarijos priežastį neturėjo. Panevėžyje gyvenusi Sprindžių šeima važiavo į Lietuvą po atostogų Kroatijoje.

Iki šiol Vengrijoje lietuviai nebuvo patekę į tragiškas avarijas. Dažniausiai nelaimės lietuvių tykodavo Lenkijoje. Vien pernai šios šalies keliuose žuvo per 30 Lietuvos piliečių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.