aA
“Microsoft” interneto naršyklė yra nepakankamai saugi. Saugumo klaidos leidžia patyrusiems programuotojams lengvai pasiekti aplanką, kuriame saugomos laikinos interneto bylos (temporary Internet file folder), pranešė kompiuterių saugumo specialistai.
Pasak Georgijaus Guninskio, ši problema egzistuoja “Internet Explorer 5.5” naršyklėje, bei “Microsoft” pašto programose “Outlook” ir “Outlook Express”.

Prieiti prie laikinų interneto bylo aplanko galima pasinaudojus bylomis, kurių plėtinys yra .chm (compressed help file).

Problemą galima išspręsti nenaudojant aktyvių rašmenų funkcijos (active scripting), palengvinančios darbą, tačiau dėl jos ir kyla saugumo pavojus.

G.Guninskis sakė, kad “Microsoft” ištaisė panašią klaidą, padariusi, kad bylų su plėtiniu “.chm” nebūtų galima aktyvuoti iš tinklo. Tačiau programuotojai sugalvojo kaip kitaip prieiti prie “.chm” bylų. Paprastai tam daudojama “window.ShowHelp()” komanda.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.