aA
Popiežius Jonas Paulius II, kuris nuvykęs į Kanadą dvi dienas ilsėjosi saloje netoli Toronto, ketvirtadienį pirmą kartą susitiks su daugiau kaip 200 tūkst. Pasaulio jaunimo dienų dalyvių, nekantraujančių pasveikinti senstantį pontifiką savo maldomis ir giesmėmis.
Popiežius
82 metų popiežius po pietų sraigtasparniu atskris į Torontą dalyvauti dvi valandas užtruksiančiame renginyje, kurio metu katalikų jaunimas iš 170 pasaulio šalių giedos giesmes, klausysis Šventojo Rašto ir maldų, o jam pasibaigus grįš į Stroberio salą, esančią už maždaug 100 kilometrų, kur visą penktadienį ilsėsis prieš savaitgalio renginius.

Oficiali Katalikų Bažnyčios vadovo sutikimo ceremonija duos toną kitiems Pasaulio jaunimo dienų renginiams. Šeštadienį vakare pontifikas dalyvaus vigilijoje, o sekmadienį po atviru dangumi aukos jaunimo sąskrydžio kulminacija tapsiančias mišias.

Kai kurie sąskrydžio dalyviai sakė, kad nepaprastai džiaugiasi pastebimu popiežiaus sveikatos pagerėjimu.

Per pasveikinimo ceremoniją scenoje stovės jaunuoliai iš visų penkių žemynų, o Jonas Paulius II pasakys dvi trumpas kalbas, sugiedos Viešpaties maldą ir palaimins visus susirinkusiuosius. Tačiau ne visi su tokiu entuziazmu laukia katalikų jaunimo sąskrydžio renginių.

"Būkite ten atsargūs - ne visais kunigais galima pasikliauti", - trečiadienį į vieną seminarą susirinkusius Pasaulio jaunimo dienų dalyvius perspėjo Kanados organizacijos "Survivors' Network of those Abused by Priests", vienijančios kunigų seksualinį išnaudojimą patyrusius žmones, direktorius Davidas Gagnonas (Davidas Ganjonas).

Nors šis seminaras seksualinio išnaudojimo klausimais, kurį vedė kelios, į koaliciją "Challenge the Church" susivienijusios organizacijos, nebuvo įtrauktas į oficialią sąskrydžio darbotvarkę, be dėmesio jis neliko.

"Taip, mano nuomone, jiems tikrai derėtų aptarti tokias (seksualinio išnaudojimo) problemas", - sakė 19-metė piligrimė iš Brazilijos. "Challenge the Church" penktadienį taip pat rengia alternatyvų "kryžiaus kelią", kurio metu kunigų seksualinę prievartą patyrę žmonės pasakos savo istorijas.

Tą pačią dieną sąskrydžio dalyviai eis Toronto gatvėmis atkurdami paskutiniuosius Jėzaus Kristaus gyvenimo momentus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.