aA
Trečiadienio pavakare mirė Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) gydytas Petras Matulionis, kartu su sūnumi smarkiai apdegęs per praėjusią savaitę degalinėje Alytuje kilusį gaisrą.
Gaisras
Gaisras
Per gaisrą 96 proc. kūno apdegusio 52 metų vyriškio būklė visą gydymo laiką buvo labai sunki. Trečiadienį po pietų ji dar pablogėjo.

17-metis Gediminas Matulionis šiuo metu gydomas KMUK Plastinės chirurgijos ir nudegimų skyriuje. Vaikinas, kuris nelaimės metu nudegė apie 50 proc. kūno, tebėra stebimas medikų.

Kaip Eltai teigė skyriaus vadovas chirurgas Rytis Rimdeika, penktadienį susirinkęs gydytojų konsiliumas nutars, kurios nudegusio kūno vietos bus operuojamos. Kol kas medikai tebesiaiškina, kokio gylio yra nudegimų padarytos žaizdos.

"Rytoj nuspręsime, kurias vietas teks operuoti, o kurios gali užgyti pačios", - komentavo gydytojas, dabartinę paciento būklę pavadinęs stabilia.

Jo teigimu, būsimos odos persodinimo operacijos metu bus panaudota paties nukentėjusiojo oda iš ugnies nesužalotų kūno vietų.

Individualios įmonės "Kolianta" savininkas Petras Matulionis ir jo sūnus Gediminas smarkiai apdegė liepos 19-osios rytą kilus gaisrui privačioje Alytaus degalinėje.

Nelaimė įvyko degalinės sandėlyje. Tuo metu tėvas su sūnumi dirbo šalia degalinės esančiame pusrūsyje, kur laikomos 8 cisternos - 6 su benzinu ir 2 tuščios. Jie bandė perpumpuoti benzino likučius iš kelių cisternų į vieną, o maždaug 5 kv. metrų plote išsiliejęs benzinas užsiliepsnojo nuo trumpo elektros jungimosi savos gamybos siurblio kabelyje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.