aA
Kosove ketvirtadienį ryte nuo kalnų kelio nuslydus ir apsivertus turistiniam autobusui, žuvo mažiausiai 10 žmonių, tarp jų - du vaikai, pranešė Jungtinių Tautų (JT) vadovaujama šios provincijos administracija. Dar maždaug 30 žmonių buvo sužeista.
JT atstovas spaudai Andrea Angeli sakė, kad maždaug 40 keleivių, važiavusių šiuo autobusu, buvo turistai, keliavę iš Jugoslavijos Juodkalnijos respublikos.

"Tai įvyko maždaug 5 val. ryte, autobusui įvažiavus į Kosovo teritoriją, netoli Kulos miesto, - agentūrai "Reuters" sakė jis. - Kol kas visi požymiai rodo, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas".

Manoma, kad tai didžiausia tokio pobūdžio eismo nelaimė šioje pietinėje Jugoslavijos provincijoje nuo 1998-1999 metų konflikto.

Autobusas važiavo iš Kosovo albanų pamėgto Juodkalnijos Ulcino kurorto į Kosovo sostinę Prištiną.

A.Angeli nenurodė, kokios tautybės yra nukentėjusieji, bet vietos radijas pranešė, kad dauguma jų buvo Kosovo albanai.

Pečo meras Ali Lajči Kosovo televizijai sakė, kad septyni keleiviai žuvo iškart.

Iš pradžių A.Angeli sakė, kad žuvo devyni žmonės, bet vėliau žuvusiųjų skaičių padidino iki dešimties.

"Dabar žinome apie 10 žuvusiųjų. Dar vienas žuvęs žmogus buvo rastas toli nuo autobuso, kuris nusirito nuo kelio šlaitu žemyn", - sakė jis ir pridūrė, kad kelias šiuo metu uždarytas.

Kai kurie sužeistieji nuvežti į Kosovo vakaruose esančio Pečo miesto ligoninę, o mažiausiai keturi sužeisti žmonės italų kariškių sraigtasparniu nugabenti į ligoninę Prištinoje.

"Pečo ligoninėje mirė dar du žmonės, - sakė miesto meras. - Vienas jų yra iš Makedonijos, o kitas - iš Prištinos".

JT vadovaujama administracija Kosovą valdyti pradėjo 1999 metų vasarą, pasibaigus beveik tris mėnesius trukusiai NATO bombardavimo kampanijai, kuria buvo siekiama sustabdyti serbų represijas vietos gyventojų daugumą sudarančių albanų atžvilgiu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.