aA
Antradienį respublikono Džordžo V.Bušo (George W.Bush) rinkiminė kampanija pareiškė, kad Floridos Aukščiausiojo teismo sprendimas leisti tęsti rankinį balsų perskaičiavimą yra neteisingas, todėl bus svarstomos galimybės pasipriešinti šiam nutarimui.
"Tai neteisinga ir nepriimtina. Neteisinga keisti Floridos rinkimų įstatymus teismo įsakais po to, kai rinkimai jau įvyko", - pareiškė buvęs JAV valstybės sekretorius Džeimsas Beikeris (James Baker), Floridoje Dž.V.Bušo (George W.Bush) vardu stebintis balsų perskaičiavimo procesą.

Spaudos konferencijoje Dž.Beikeris (James Baker) sakė, jog kol kas nepriimtas sprendimas dėl apeliacijos JAV Aukščiausiajam teismui, tačiau, pasak jo, respublikonai apsvarstys galimas priemones pakeisti šį neteisingą rezultatą.

Tuo tarpu viceprezidentas Alas Goras (Al Gore) pareiškė, kad teismo sprendimas leis "visiškai, teisingai ir tiksliai" suskaičiuoti balsus, todėl jis ir respublikonas Dž.V.Bušas (George W.Bush) dabar turėtų visą dėmesį skirti valdžios perėmimo procesui. A.Goras (Al Gore) taip pat sakė, kad abiejų stovyklų šalininkai turėtų pritildyti savo pasisakymus.

A.Goras (Al Gore) taip pat pakartojo savo pasiūlymą susitikti su Dž.V.Bušu (George W.Bush) ir pademonstruoti vienybę, padedančią JAV išlikti stiprioms ir laisvoms.

Antradienį Floridos Aukščiausiasis teismas vienbalsiai nutarė, kad lapkričio 7 dieną vykusių prezidento rinkimų balsų rankinio perskaičiavimo rezultatus reikia įtraukti į galutinį balsų skaičių, jeigu tik rezultatai bus pateikti per ateinančias šešias dienas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.