aA
Jau tris mėnesius Šiaulių universitete dirbantis buvęs Seimo narys Vytautas Čepas dar nė karto nepasirodė paskaitose, nors jam yra mokamas atlyginimas.
Kaip trečiadienį praneša dienraščiai, Šiaulių universiteto Pedagogikos fakulteto Psichologijos katedroje dirba nuo rugsėjo 1-sios, tačiau paskaitų studentams dar neskaitė, kolegos dėstytojai jo nėra matę.

Eksparlamentaras centristas "Lietuvos rytui" prisipažino, kad dar nė karto nebuvo atvykęs į darbą, nors jam ir mokamas 1126 litų atlyginimas.

Šiaulių universitetas sutartį su docentu V. Čepu sudarė iki 2001 m. birželio 1-sios. Psichologo išsilavinimą turintis politikas įdarbintas 0,75 etato. Jis taip pat dėstytojauja Klaipėdos universitete.

Centro sąjungos narys atvirai pareiškė, kad dėstytojo darbo abiejuose universitetuose jis nelaiko rimtu.

"Kiek galima dirbti už 2000 litų?", retoriškai klausė eksparlamentaras.

Pasak jo, jis vertina darbą ne pagal užimamas pareigas, o pagal gaunamą atlyginimą.

"2200 litų, kuriuos gaudavau Seime, - mažokas uždarbis būnant pačiame jėų žydėjime, o dar turi klausytis kiekvienos rėkiančios bobos, neva daug gaunu ir dar ją apvogiu", sakė V. Čepas.

Praėjusios kadencijos Seime jis buvo Centro frakcijos ir Nacionalinio saugumo bei gynybos komiteto narys.

V. Čepas spaudai neigė, kad jį įdarbino Šiaulių universiteto rektorius, Centro sąjungos narys Vytautas Laurutis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.