aA
Šiaurės Vakarų Vokietijos Osnabriuko mieste automobilį norėjęs nusipirkti 21 metų lietuvis pirmadienį vakare buvo užpultas ir apiplėštas savo tautiečių. Kaip trečiadienį pranešė regioninis Vokietijos dienraštis "Osnabrucker Zeitung", lietuvis su tautiečiu, su kuriuo buvo neseniai susipažinęs, pirmadienį vyko iš Hailbrono į Osnabriuką pirkti automobilio.
Pasak laikraščio, prieš 21 valandą netoli šio Žemutinės Saksonijos žemės miesto jaunuoliai išvažiavo iš automagistralės ir sustojo netoliese esančioje poilsio aikštelėje, kur automobilio pirkėją jo naujasis pažįstamas užpuolė kartu su staiga pasirodžiusiais dar keturiais bendrais.

"Užpuolikai lietuviui ant galvos užmovė gaubtą ir pradėjo mušti. Vienas iš jų iššovė iš dujinio pistoleto", - rašo dienraštis.

Jo duomenimis, nusikaltėliai iš nukentėjusiojo atėmė 9 tūkst. eurų (31,1 tūkst. litų), rankinę ir asmens dokumentus.

"Vėliau plėšikai nunešė auką į krovininį automobilį ir nuvežė į Bisendorfo-Vulfteno kaimą, kur paliko", - aprašo įvykį "Osnabrucker Zeitung". Pasak laikraščio, iš paskos važiavo "Audi Avant" automobilis, tikriausiai - užpuolikų bendrų.

Surastas sužalotas lietuvis buvo paguldytas Ostercapelno ligoninėje.

Laikraščio tvirtinimu, užpuolikų automobilius policijos pareigūnai netrukus rado Belmo stovėjimo aikštelėje ir surengė pasalą, per kurią suimtas 23 metų lietuvis.

"Vėliau paaiškėjo, kad krovininis automobilis "Mercedes Sprinter" buvo pavogtas Miunsteryje, prie kurio buvo pritvirtinti suklastoti registracijos numeriai. "Audi Avant" yra registruota Lietuvoje", - rašo dienraštis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.