aA
Aplinkos ministras pateikė netikslią informaciją apie ketinimus šalia Veiviržo draustinio išgauti naftą ir suklaidino prezidentą Valdą Adamkų, tvirtina šalies vadovo atstovai. Pirmadienį po susitikimo su prezidentu aplinkos ministras Henrikas Žukauskas teigė nematąs tragedijos, kad šalia Veiviržo kraštovaizdžio draustinio bus išgaunama nafta.
Henrikas Žukauskas
Henrikas Žukauskas
Tačiau paprašytas dar kartą patikslinti, ar tikrai nebuvo pažeisti įstatymai vykdant naftos gavybą Veiviržo kraštovaizdžio draustinyje, H. Žukauskas antradienį pripažino, kad yra pažeidžiamas Saugomų teritorijų įstatymas.

Šiame įstatyme yra įtvirtinta nuostata, kad draustinių teritorijose draudžiama arba ribojama komercinė - ūkinė, statybinė, rekreacinė, kita veikla, galinti pakenkti saugomiems kompleksams bei objektams.

"Taigi, prezidentas pirmadienį buvo informuotas klaidingai", sakoma V. Adamkaus atstovės spaudai Violetos Gaižauskaitės pranešime spaudai.

Jame pažymima, kad aplinkos ministras turi kuo greičiau pateikti konkrečius pasiūlymus Vyriausybei ir Seimui, kaip išspręsti esamą teisinį prieštaravimą. V. Adamkus reikalauja, jog pareigūnai, atsakingi už leidimų vykdyti ūkinę veiklą išdavimą, griežtai laikytųsi galiojančių įstatymų.

Kaip skelbta, V. Adamkui nerimą sukėlė televizijos reportažas, kuriame buvo teigiama, kad draustinyje, kuriame auga ypač reti augalai, bendrovė "Minijos nafta" pradėjo statybos darbus - nutiesė kelius, kuriais važinėja sunki technika. Po kelių mėnesių, visai šalia draustinio teritorijos, pradės veikti du naftos siurbliai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.