aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras) jį tikino, jog bendroji Europos gynybos politika nekelia grėsmės Rusijai. Premjeras taip pat paragino Maskvą nestabdyti jos plėtros.
Tony Blair
Tony Blair
"Šis procesas Europoje vyksta nepriklausomai nuo to, ar Rusija to nori, ar ne", po susitikimo Kremliuje su T. Blairu žurnalistams pabrėžė V. Putinas. "Mes neketiname nei stabdyti, nei skatinti šių procesų".

T. Blairas sakė žurnalistams, kad jis su V. Putinu išsamiau aptarė bendrąją Europos gynybos politiką. Premjeraspaaiškino Rusijos prezidentui, kad svarbiausias bendrosios Europos gynybos politikos tikslas yra užtikrinti stabilumą žemyne ir visame pasaulyje.

Britanijos premjeras taip pat apgailestavo, kad britų žiniasklaida neteisingai pateikia informaciją apie Europos greitojo reagavimo pajėgas, sukeldama būgštavimus, kad jos išaugs į reguliarią Europos armiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.