aA
Buvęs Jugoslavijos prezidentas ir dabar opozicijoje esančių socialistų (SPS) vadovas Slobodanas Miloševičius yra vienintelis kandidatas užimti partijos pirmininko postą dar vienai kadencijai. Tokį sprendimą antradienį priėmė SPS vadovybė. Apie tai, remdamasi SPS nariu Zivoradu Igičiumi, informavo Belgrado stotis B-92. "S.Miloševičius yra mūsų partijos įkūrėjas ir jį partijos suvažiavimas vėl išrinks", - sakė Z.Igičius.
Slobodanas Miloševičius
Slobodanas Miloševičius
Neeilinis SPS suvažiavimas šeštadienį įvyks Belgrade. Be kita ko, jame bus kalbama apie partijos pasiruošimą pirmalaikiams parlamento rinkimams, kurie įvyks gruodžio 23 dieną.

Daugelis vadovaujančių SPS narių, protestuodami dėl ligšiolinės S.Miloševičiaus politikos, paliko partiją. Prieš dar vieną S.Miloševičiaus kandidatavimą protestavo partijos skyriai įvairiuose miestuose.

S.Miloševičiaus kandidatūra patvirtino buvusių partijos narių būgštavimus, kad lauktos permainos partijoje nebus pradėtos. Lapkričio pradžioje S.Miloševičius buvo paskelbęs, jog daugiau nekandidatuos į partijos pirmininko postą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.