aA
Atsižvelgdama į nacionalbolševikų grasinimus paimti įkaitais kelis Rusijoje esančius Latvijos piliečius, Latvijos ambasada Maskvoje ėmėsi griežtesnių savo darbuotojų apsaugos priemonių.
"Atskleisti šių priemonių esmės aš negaliu, nes situacija labai rimta", paaiškino Latvijos ambasados pirmasis sekretorius Vilmaras Heninis. Dėl kitų Latvijos piliečių, esančių Rusijoje, diplomatas sakė, kad ambasada gali juos tik įspėti apie gresiantį pavojų. "Tie, kurie pas mus ateina, žinoma, jau informuoti arba bus informuoti", patikino diplomatas.

Rusijos nacionalbolševikų partijos, vadovaujamos Eduardo Limonovo, organizacijos Latvijoje atstovai praėjusią savaitę pareiškė, kad limonininkai Rusijoje paims įkaitais kelis Latvijos piliečius, kad apkeistų juos į savo bendražygius, suimtus Latvijoje. Kaip jau pranešta, praėjusią savaitę Latvijoje buvo suimti keli nacionalbolševikai iš Rusijos.

Iš pradžių keturi jauni ekstremistai mėgino neteisėtai patekti į Latviją, iššokę iš tranzitinio traukinio Sankt-Peterburgas - Kaliningradas. Vienas jų susilaužė šlaunikaulį ir pateko į ligoninę, kiti trys buvo sulaikyti.

Penktadienį, Latvijos nepriklausomybės dienos išvakarėse, trys limonininkai užsibarikadavo Šv.Petro bažnyčios bokšto Rygos centre apžiūros aikštelėje, kurioje iškabino raudoną audinį su savo simboliais ir grasindami susisprogdinti reikalavo paleisti sulaikytus draugus. Po maždaug valandą trukusių derybų nacionalbolševikai buvo suimti, jiems iškelta baudžiamoji byla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.