aA
Vilniaus apygardos prokuratūra Apeliacininiam teismui apskundė žemesnės instancijos teismo nutartį, kuria buvo atsisakyta įpareigoti Algimantą Vertelką, siejamą su trijų mažeikiškių pagrobimo byla, deklaruoti savo turtą ir pajamas.
Praėjusį trečiadienį Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad, procesine prasme, A. Vertelka nėra įtariamasis tėvo ir sūnaus Kiesų bei jų vairuotojo neteisėto laisvės atėmimo ir turto prievartavimo byloje ir atsisakė įpareigoti A. Vertelką deklaruoti turtą. Įpareigoti deklaruoti pajamas ir turtą 39 metų panevėžietį teismo prašė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius.

R. Jancevičiaus pareiškime teismui buvo teigiama, kad nuo 1994 iki 2000 metų A. Vertelka valdė ir naudojosi neteisėtai įgytu turtu, pervedė jį savo sugyventinei Vilijai Stankiuvienei. Pareiškime prokuroras prašė teismo, remiantis įstatymu, įpareigoti su nusikalstama Panevėžio "tulpinių" gauja siejamą A. Vertelką deklaruoti turtą.

Prokuratūros prašymą teismas atmetė, teigdamas, kad, pagal įstatymus, A. Vertelka nėra įtariamasis Kiesų pagrobimo byloje - įtariamojo statusas yra pasibaigęs. Kaip reikalauja įstatymai, per dešimt dienų nuo sulaikymo A. Vertelkai nebuvo pareikštas kaltinimas Kiesų byloje, be to, prokurorai neminėjo, kad Kiesų byloje jis buvo suimtas.

Vilniaus apygardos prokuratūra su tokiu teismo sprendimu nesutiko ir pirmadienį apskundė ją Apeliaciniam teismui, prašydamas pakeisti nutartį ir įpareigoti A. Vertelką deklaruoti savo turtą. Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Irmantas Mikelionis sakė BNS, kad A. Vertelka ir toliau yra įtariamasis Kiesų byloje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.