aA
Vilniaus savivaldybė sutinka iš Vilniaus senamiestyje sausio pabaigoje sugriuvusio namo gyventojų išpirkti butus rinkos kaina ir jau pasiruošė deryboms. Tačiau nukentėjusieji žada reikalauti, kad jiems būtų atlyginta ne tik materialinė, bet ir moralinė žala, praneša LNK "Žinios".
Griuvėsiai
Griuvėsiai
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Sausio 25-osios vakarą Vilniaus Šiaulių gatvėje sugriuvusio namo gyventojai tvirtina, kad butus savivaldybei parduos tik tuo atveju, jei savivaldybė atlygins ir moralinę žalą. Vilniaus mokesčių mokėtojams tai kainuotų milijonus.

Nelaimės priežastis tirianti speciali komisija jų nenustatė iki šiol, nesustabdytos ir netoliese namo vykstančios statybos.

Tuo tarpu apgriuvusių butų savininkai glaudžiasi kur pakliuvo: vieni apsigyveno pas pažįstamus, kiti - laikinai - savivaldybės skirtuose vieno kambario butuose Pilaitėje, treti būstus išsinuomojo. Kada padėtis keisis, jei nežino, nes specialistai neapsisprendžia, ar namas bus rekonstruojamas, ar griaunamas.

Dauguma iki šiol dalies daiktų iš griuvėsių neatsiėmusių žmonių sutinka parduoti apniokotus būstus, tačiau daugelis tvirtina, kad savivaldybė turėtų atlyginti ne tik butų rinkos kainą, bet ir įskaičiuoti jų pabrangimą bei moralinę žalą.

"Mes patyrėme didelę moralinę žalą. Tai tikrai viskas įvyko ne dėl mūsų kaltės, ir mes manome, kad ta moralinė žala turėtų būti atlyginta", - tvirtina viena iš buvusių sugriuvusio namo gyventojų.

Neoficialiais duomenimis, 12 apgriuvusių butų savininkai iš savivaldybės už kvadratinį metrą ketina prašyti apie 20 tūkst. litų. Kokia suma įvertinti moralinę žalą, jie dar svarsto.

LNK