aA
Teisėjas ir šeši advokatai buvo tarp 11 žmonių, kurie žuvo teismo salėje sprogus bombai. Išpuolis įvykdytas šeštadienį Pakistano pietvakarių mieste Kuete, pranešė ligoninės, į kurią nugabentos aukos, medikas.
Pakistano kariškiai
Pakistano kariškiai
© Reuters/Scanpix
Bomba sprogo vykstant teismo posėdžiui, tarp žuvusiųjų buvo ir teisėjas bei šeši advokatai, informavo Baluchistano provincijos sostinės policija.

Per išpuolį sužeisti mažiausiai 25 žmonės, o policijos vadovas Rahu Khanas Brohi "Reuters" teigė, jog šešių sužeistųjų būklė - kritinė.

Policija Islamabado gatvėse pastatė patikrinimo punktus ir stabdo bei apklausia automobilių ir sunkvežimių vairuotojus. Tuo tarpu užsienio ambasados patarė savo darbuotojams apriboti keliavimą sostinėje.

Pareigūnai negalėjo pasakyti, ar sprogimas žemesnės instancijos teisme buvo įvykdytas Talibano, ar etinių Baluchistano kovotojų, siekiančių didesnės autonomijos.

"Pirmiausia mes įtariame nacionalinius ekstremistus bei Afganistano Talibaną", - sakė Baluchistano vyriausybės atstovas spaudai Razak Bugti.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.