aA
Teismo procesas, kuriame buvo kaltinamas tėvą apvogęs sūnus ir jo draugas, baigėsi graudinančiai laimingai. Tėvas dovanojo abiem jaunuoliams ir atsiėmė kaltinimus.
Neseniai pilnametystės sulaukę vaikinai atsiprašė apvogto vyro ir pažadėjo uždirbti iššvaistytus 52 tūkstančius litų.

Teismas nutraukė baudžiamąją bylą ir įpareigojo jaunuolius vienerius metus nekeisti gyvenamosios vietos neprasinešus pareigūnams bei tęsti mokslus.

Donatas Baliūnas ir Justas Kirgickas tebebuvo keturiolikmečiai, kai apvogė Donato tėvą. Vaikino tėvai jau senokai gyveno atskirai. Berniukas patikėjo tėvo pažadu, jog šis paims sūnų gyventi į savo namus. Tačiau sužinojęs, kad tėvas neketina tesėti pažado, supyko ir sugalvojo jam atkeršyti.

Paauglys rado spintoje slaptavietę, kur tėvas laikė pinigus. Iš slaptavietės jis paėmė 28 tūkstančius litų ir kartu su draugais juos išleido pirkdamas automobilius bei kitiems malonumams.

Supratęs, kad tėvas nepasigedo dingusių pinigų, D.Baliūnas po poros savaičių į tėvo namus atėjo dar kartą. Tąkart išlaužė buto durų užraktą. Sūnus pavogė likusius dėžutėje 24 tūkstančius litų.

Vaikinai nusipirko po automobilį, važinėjo po Lietuvą, švaistė pinigus į kairę ir dešinę, o po poros savaičių grįžo tuščiomis kišenėmis.

Kai D.Baliūnas parsirado iššvaistęs tėvo pinigus, taip gavo nuo jo pylos, kad atsidūrė ligoninėje.

Nuo šių įvykių iki teismo dienos praėjo treji metai. Per tą laiką tėvas ir sūnus susitaikė. Vaikinas ėmėsi proto: tęsia mokslus, dirba ir bando po truputį grąžinti iššvaistytus pinigus.

Jo draugas J.Kirgickas taip pat studijuoja ir ketina išmokti amato, kad galėtų atiduoti savąją dalį skolos.

Teismo sprendimu D.Baliūnas 40 tūkstančių litų turės grąžinti per 5 metus, o J.Kirgickas 12 tūkstančių per 3 metus.