aA
24 metų Sankt Peterburgo gyventojas Aleksejus pirmasis pasipuošė tatuiruote su prezidento Vladimiro Putino atvaizdu, antradienį pranešė Rusijos spauda. Laikraštis "Komsomolskaja pravda" rašo, kad tatuiruotę ant dešiniojo peties Aleksejui padarė meistrai iš Viatkos. Sankt Peterburge vykusioje trečiojoje tarptautinėje tatuiravimo meistrų konferencijoje jų kūrinys buvo apdovanotas specialiu prizu "Už patriotizmą".
Putinas
Putinas
Savo neįprastą sprendimą - papuošti kūną aukščiausiojo Rusijos pareigūno veidu - Aleksejus aiškina noru būti nepakartojamam . Pasak jo, tokios tatuiruotės dar niekas neturi.

Dešinysis petys pasirinktas todėl, kad visos kitos vaikino kūno vietos jau išmargintos kaukolėmis, žvynais, gotiškais susipynusių rožių ir spyglių raštais, aiškina Aleksejus. "Dabar Putinas - dalis manęs", pareiškė jis. Pasak Aleksejaus, jis net darąs kažkokį mistinį poveikį: "Vis įvyksta kažkas nesuprantama, net gyvenimas keičiasi".

Laikraštis primena, kad sovietinių koncentracijos stovyklų kaliniai išsitatuiruodavo ant krūtinių Lenino ir Stalino portretus, tikėdamiesi, jog čekistai nedrįs šaudyti į vadų atvaizdus - anais laikais net taikymasis į Stalino portretą prilygo pasikėsinimui į jo gyvybę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.