aA
Net 83 procentai Gruzijos piliečių yra už savo šalies stojimą į NATO. Tai rodo penktadienį paskelbti "Baltic Survey" ir Gallup institutų surengtos apklausos rezultatai.
Gruzijos armija
Gruzijos armija gegužės 1-ąją pažymi savo įkūrimo 15-ąsias metines
© AFP/Scanpix
Beveik prieš metus, 2006 metų balandį, į klausimą dėl Gruzijos narystės Šiaurės Atlanto aljanse teigiamai atsakė 74 procentai apklaustųjų.

Praėjusių metų rugsėjo viduryje NATO šalys pasiūlė Gruzijai užmegzti glaudesnius ryšius. Oficialusis Tbilisis ne kartą yra pareiškęs, jog narystė Aljanse yra Gruzijos užsienio politikos prioritetas.

Tuomet Rusija griežtai kritikavo NATO, įspėdama, jog galimą Gruzijos priėmimą į Aljansą ji laikys grėsme saugumui Kaukaze.

Neseniai Miunchene vykusioje konferencijoje saugumo klausimais NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis pareiškė, jog jeigu reformos Gruzijoje bus įgyvendinamos sėkmingai, tai ši šalis turi galimybę 2009 metais tapti kandidate į NATO nares.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.