aA
Rusijos laivas "Dunkan" antradienio naktį užplaukė ant seklumos prie Danijos krantų. Kaip pranešė Peterburgo jūrų gelbėjimo koordinacijos centras, štorminis vėjas nutraukė inkarą ir sviedė laivą ant seklumos. Žinių apie nukentėjusiuosius negauta.
Centro duomenimis, laivas įregistruotas Sankt Peterburge, tačiau į jį nebuvo atplaukęs jau daugiau kaip dvejus metus. Tuo tarpu informacijos agentūra "RIA-Novosti" pranešė, kad Danijos valdžia atsisakė padėti nelaimės ištiktiems Rusijos jūreiviams.

Išgirdęs nepalankią meteorologinę prognozę, laivo kapitonas Valentinas Syromiatnikovas iš anksto paprašė danų pagalbos, tačiau šie atsisakė pradėti gelbėjimo operaciją, reikalaudami sumokėti už gelbėtojų darbą.

Pasak kapitono, šiuo metu nei laivui, nei įgulai pavojus negresia. Daugiau kaip prieš 100 metų į vandenį nuleistas seniausias Rusijos laivas plaukė į senovės jūrų laivų festivalį Geteborge (Švedija).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.