aA
Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį pasmerkė Izraelio oro ataką Gazoje, per kurią žuvo 15 palestiniečių, tarp jų keli vaikai, ir dar maždaug 176 buvo sužeisti.
"Maskvai didelį nerimą sukėlė vakar Izraelio armijos aviacijos antskrydis prieš vieną iš Gazos miesto gyvenamųjų kvartalų", - sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovo Aleksandro Jakovenkos pareiškime, kuris buvo išplatintas antradienį vakare.

Pareiškime pažymima, kad "ši akcija įvykdyta būtent tuo metu, kai oficialūs Izraelio ir Palestinos savivaldos atstovai atnaujino dialogą dėl saugumo".

"Rusija ryžtingai ragina abi konfliktuojančias šalis elgtis šaltakraujiškai ir santūriai, vengti jėgos atakų, sudarančių sąlygas ekstremistinėms jėgoms perimti iniciatyvą ir vėl pakreipti įvykių raidą priešpriešos ir abipusės neapykantos vaga", - pabrėžiama pareiškime.

Izraelio naikintuvas F-16 į centrinės Gazos Buradžo gyvenamąjį kvartalą atskrido netrukus prieš vidurnaktį ir paleido raketą, kuri sugriovė ar apgriovė penkis pastatus bei parduotuvę. Šios atakos taikiniu buvo radikaliojo palestiniečių judėjimo "Hamas" karinio sparno vadovas Salahas Shehada.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.