aA
Jungtinių Valstijų prezidentas George'as W. Bushas antradienį griežtai sukritikavo Izraelio oro ataką Gazoje, per kurią žuvo 15 žmonių, tarp jų ir radikaliojo palestiniečių judėjimo "Hamas" karinio sparno vadovas bei devyni vaikai.
G.W.Bush
"Prezidentas jau anksčiau sakė, kad Izraelis turi susimąstyti apie savo veiksmų pasekmes. Jis mano, kad tokie grubūs veiksmai nepadės pasiekti taikos Artimuosiuose Rytuose", - žurnalistams sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Ari Fleischeris.

Per operaciją prieš įtariamą ekstremistinės grupuotės "Hamas" lyderį Izraelio kariniam lėktuvui pirmadienį vėlai vakare apšaudžius Gazos gyvenamųjų namų kompleksą, žuvo penkiolika palestiniečių, tarp jų - devyni vaikai, ir dar maždaug 145 buvo sužeisti.

Po atakos buvo skelbiami prieštaringi pranešimai apie tai, ar per ją žuvo vienas "Hamas" Gazos Ruože strategų ir šios grupuotės karinio sparno "Ezzedino al-Qassamo brigadų" įkūrėjas bei vadovas Salahas Shehada, tačiau antradienį ryte jo žūtis buvo patvirtinta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.