aA
Kas trečias specialistas, einantis aukštas vadovaujamas pareigas sėkmingiausiai dirbančiose Lietuvos bendrovėse, yra baigęs Kauno technologijos universitetą. Antrą vietą užėmė Vilniaus universitetas, trečioje liko Vilniaus Gedimino technikos universitetas. Tai paaiškėjo savaitraščio "Veidas" atliktos dešimties sektorių - iš viso trisdešimties bendrovių apklausos.
Studentai, mokslas
Studentai, mokslas
© DELFI
Maždaug kas devintas VGTU absolventas užima vadovaujamas pareigas pelningiausiose šalies bendrovėse, rašo "Veidas".

Iš apklausos taip pat paaiškėjo,kad informacinių technologijų, bankų, išperkamosios nuomos, statybos, farmacijos, lengvosios ir maisto pramonės, mašinų gamybos, medžio apdirbimo ir turizmo sektoriams dažniausiai vadovauja techninio universiteto diplomą įgiję specialistai.

Ketvirtą ir penktą vietas dalijasi Vytauto Didžiojo bei Kauno medicinos universitetai.

Kiti universitetai, "Veido" apklausos duomenimis, - nekonkurencingi. Vos vienas kitas jų absolventas užima aukštesnes pozicijas reikšmingose šalies įmonėse.

Taip pat "Veido" apklausa parodė, kad Lietuvoje universitetinį išsilavinimą teikiančios aukštosios mokyklos bent jau bakalaurus parengia pakankamai neblogai.

O podiplomines, magistro studijas sėkmingiausiai dirbančių bendrovių aukšto rango vadybininkai dažniausiai renkasi pripažintuose Vakarų Europos šalių bei JAV universitetuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.