aA
Lietuvos boksininko, Atėnų olimpinių žaidynių dalyvio 24 metų Rolando Jasevičiaus užpuolikams - įkalinimas. Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė, kad nusižudžiusio Status pramoninė grupė prezidento, milijonieriaus Vlado Bieliausko užsakymą vykdę jo bendrai - su „Vilniaus brigada“ siejamas 45 metų Igoris Pervička, 35 metų Vitalijus Žilinskis ir metais vyresnis Aleksandras Vaskunovičius už grotų turės praleis po dvejus metus ir šešis mėnesius.
Rolandas Jasevičius
Rolandas Jasevičius
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Be to, jie privalės sportininkui atlyginti patirtą neturtinę žalą - 50 tūkst. litų.

Teisėjos Danutės Mickevičienės nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Vilniaus apygardos teismui. Nuteistieji po teismo posėdžio žadėjo su advokatais rašyti apeliacinius skundus. Už grotų jie paklius tik tada, kai įsiteisės teismo nuosprendis. Tada I.Pervičkai turėtų būti grąžintas 50 tūkst. litų, o V.Žilinskiui - 15 tūkst. litų užstatas.

Vilniaus apygardos prokuratūra buvusio KGB darbuotojo V.Bieliausko draugui I.Pervičkai ir jo bendrams už savavaldžiavimą siūlė įkalinti trejiems metams.

Olimpine viltimi laikomas R.Jasevičius ketvirtadienį teisme nedalyvavo, nors anksčiau atvykdavo į visus teismo procesus. Jis teisėjos buvo prašęs „įvykdyti teisingumą“ ir nuteisti jį sužaloti užsakiusius bei sužalojusius asmenis. Be to, sportininkas prašė iš kaltinamųjų priteisti 120 tūkst. litų už patirtą neturtinę bei padengti gydymosi išlaidas - esą jis buvo pažemintas, bet kokia trauma jam, kaip sportininkui, gali turėti įtakos tolesnei jo karjerai.

Boksininkas buvo sužalotas 2004-ųjų spalio 29-ąją vieno Pilaitės mikrorajone esančių daugiabučių laiptinėje, kai išėjo iš lifto. Pasak R.Jasevičiaus, A.Vaskunovičius į akis papurškė dujų balionėliu, o V.Žilinskis ėmęs talžyti galvą metaliniu strypu. Boksininkas bandė jiems priešintis, šiaip ne taip išspruko į kiemą, kur jo laukė draugas. Užpuolikai greitai pasišalino, nors R.Jasevičiaus draugas juos dar bandė vytis. Įsėdę į tamsios spalvos „Volkswagen Passat“ banditai paspruko.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad boksininką užpulti I.Pervičkos paprašė V.Bieliauskas, kuris esą siekė pagąsdinti ne viename čempionate prizines vietas laimėjusio sportininko tėvą Viskontą Jasevičių. Jis buvo nutraukęs sutartį su „Status“ dėl žemės sklypų Valakampiuose pardavimo.

Teisme nepavyko apklausti V.Jasevičiaus - garsioje sklypų aferų istorijoje jis yra nuteistas, nuosprendis jau įsiteisėjo, tačiau nuteistasis pasislėpė ir vengia atlikti bausmę. V.Jasevičiaus pavardė yra minima dar vienoje byloje, kurią nagrinėjantis Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas buvo priverstas bylą išskirti į atskirą.

Kaltinamieji teisme neigė savo kaltę, o vieno jų advokatas pareiškė, kad prokuratūros surašytas kaltinamasis aktas galėtų būti „grožinės literatūros kūrinys“. Teisme buvo pagarsinti telefonų pokalbių įrašai, kuriuose buvo galima girdėti ir nusižudžiusio milijonieriaus V.Bieliausko balsą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.