aA
Trečiadienį JAV prezidentas George‘as W.Bushas pareiškė nežinantis, ar Irano lyderiai siuntė ginklus JAV kariams Irake žudyti, tačiau jis įsitikinęs, kad Irane pagamintos bombos turėjo mirtiną poveikį ir Jungtinės Valstijos turėjo reaguoti, praneša CNN.
George Bush
© AFP/Scanpix
„Mes žinome, kad bombos yra, mes žinome, kad jas parūpino „Quds“ pajėgos. Mes žinome, kad šios pajėgos yra Irano vyriausybės dalis, – spaudos konferencijoje kalbėjo G. W. Bushas. – Nemanau, kad mes žinome, kas pakėlė ragelį ir pasakė: „Quds“ pajėgos, eikite ir padarykite tai“, tačiau mes žinome, kad tai gyvybiškai svarbi Irano valdžios dalis. Svarbu tai, kad mes reaguojame“.

Prezidentas atmetė prielaidas, kad JAV pati davė pretekstą konfliktui su Iranu, nes tai joms „palanku“.

„Mano pareiga – apginti mūsų pajėgas, ir kai mes randame sprogmenis toje šalyje, kurie daro žalą mūsų kariams, mes imamės veiksmų, tai aišku ir paprasta... Ar tai reiškia, kad ieškoma preteksto karui? Ne. Tai reiškia, kad aš bandau apsaugoti savo pajėgas“, – samprotavo G. W. Bushas.

„Quds“ pajėgos – tai elitinis specialių operacijų dalinys, priklausantis Irano Islamo revoliucijos gvardijai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.