aA
Trečiadienį Irano pietuose esančiame Ahvazo mieste buvo pakarti trys pernykščių teroro aktų šalyje vykdytojai. Tai pranešė naujienų agentūra "Fars". Mirties nuosprendis buvo įvykdytas dalyvaujant teroro aktų aukų giminėms. Anksčiau tokios pat bausmės sulaukė dar septyni žmonės, susiję su šiais nusikaltimais.
Virvė, kilpa
Virvė, kilpa
© Corbis/Scanpix
Per sprogimus, nugriaudėjusius praėjusių metų sausio 24 d. Chuzistano provincijos administraciniame centre Ahvaze, žuvo aštuoni žmonės, o dar 46 buvo sužeisti.

Anksčiau trečiadienį Zahedano mieste (Sistano ir Beludžistano provincija Irano pietryčiuose, besiribojanti su Pakistanu ir Afganistanu) 18 žmonių žuvo, sprogus užminuotam automobiliui. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotė, susijusi su teroristine organizacija "Al Qaeda". Jau sulaikyti penki žmonės, prisidėję prie šio teroro akto.

Irane galiojantys islamo įstatymai numato griežtas bausmes už seksualinio, socialinio ir politinio pobūdžio nusikaltimus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.