aA
Latvijos nepriklausomybės paskelbimo dieną - lapkričio 18-ąją - nuo nežinomų vandalų vėl nukentėjo Latvijos konsulatas Sankt Peterburge. Į pastatą buvo įmestas butelis su padegamuoju mišiniu. Laimė, žala buvo nedidelė.
Lapkričio 18-osios naktį apie 1 val. nežinomi asmenys paleido į pastatą butelį su padegamuoju mišiniu. Butelis pataikė į lango stiklą, kuris įskilo. Įsiplieskusią liepsną užgesino apsaugos darbuotojas.

Antrasis vandalizmo aktas buvo įvykdytas vėliau dieną, kai prie konsulato pastato susirinko būrys nacionalbolševikų. Jie skandavo Latvijai priešiškus šūkius ir mėtė į pastatą kiaušinius. Tuo metu milicijos prie pastato taip pat nebuvo, ji atvažiavo tik tada, kai nacionalbolševikai išsiskirstė.

Konsulato darbuotojai pasipiktinę milicijos veiksmais, nes mano, kad švenčių dienomis pastato apsauga turi būti sugriežtinta. Tuo tarpu Rusijos teisėsaugininkai teisinasi, kad trūksta žmonių ir lėšų.

Per pastarąjį pusmetį prie Latvijos atstovybių Rusijoje pastatų įvykdyti keli vandalizmo aktai. Šis atvejis - aštuntas nuo praėjusio gruodžio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.