aA
Izraelio ministras pirmininkas Arielis Sharonas antradienį pareiškė, jog oro smūgis, per kurį žuvo radikaliojo palestiniečių judėjimo "Hamas" karinio sparno vadovas, yra "didelė sėkmė", tačiau išreiškė apgailestavimą dėl 10 kitų palestiniečių žūties.
Ariel Sharon
Ariel Sharon
"Hamas" patvirtino, jog per Izraelio raketos ataką gyvenamajame Gazos miesto rajone žuvo "Ezzedino al-Qassamo brigadų" vadovas Salahas Shehada bei dar dešimt žmonių, tarp jų aštuoni vaikai.

Radikali palestiniečių grupuotė yra atsakinga už šimtus savižudžių sprogdinimų per palestiniečių sukilimą prieš Izraelio okupaciją.

"Mes, žinoma, nesame suinteresuoti atakuoti civilius gyventojus ir visada apgailestaujame dėl nukentėjusių taikių gyventojų", - vyriausybės susitikime ekonomikos klausimais kabineto ministrams pareiškė A.Sharonas.

"Tačiau ši operacija, mano nuomone, yra viena iš didžiausių sėkmių ir, be abejo, reikalauja, kad mes visi būtume ypatingai budrūs (dėl galimų naujų "Hamas" atakų). Mes negalime eiti į jokį kompromisą su teroru. Teroras turi būti nugalėtas", - pridūrė jis.

Visuomeninis Izraelio radijas pranešė, jog A.Sharonas ir Izraelio gynybos ministras Binyaminas Ben Eliezeris "asmeniškai" leido surengti ataką, per kurią F-16 karinio lėktuvo paleista raketa pateikė į gyvenamųjų namų bloką, kuriame buvo įsikūręs ir S.Shehada.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.