aA
Jungtinių Amerikos Valstijų Senatas pradeda svarstyti klausimą dėl vizų režimo panaikinimo Lietuvos piliečiams. Apie tai pranešė iš vizito JAV sugrįžęs prezidentas Valdas Adamkus. “Tai buvo bene pats sėkmingiausias mano užsienio vizitas. Jau šiandien Senate bus pirmieji balsavimai dėl vizų, o rytoj turėtume žinoti pirmuosius rezultatus”, - Vilniaus oro uoste žurnalistams pareiškė šalies vadovas.
Valdas Adamkus
© www.president.lt
Vizų atšaukimo klausimas buvo minimas kaip vienas iš pagrindinių V. Adamkaus vizito JAV tikslų. Apie tai jis kalbėjo susitikimuose su JAV prezidentu Georg`u Bushu ir viceprezidentu Richardu Cheney.

Dar būdamas JAV V.Adamkus paskelbė, kad jau turi kandidatą į Valstybės saugumo departamento postą, tačiau pavardės neįvardino. Sugrįžęs prezidentas daugiau šiuo klausimu taip pat nieko nepasakė. “Mano apsisprendimas jau yra, aptaręs ir suderinęs su Seimu aš jį paskelbsiu”, - teigė šalies vadovas.

Iki šiol vienu realiausiu kandidatu į VSD vadovus laikomas Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Povilas Malakauskas. Tarp galimų kandidatų taip pat minimi du aukšti Generalinės prokuratūros pareigūnai – Gintaras Jasaitis ir Algimantas Kliunka.

Prezidentas nekomentavo, ar pasirinktas kandidatas yra vienas iš minimų žiniasklaidoje.

Sugrįžęs iš kelionės V. Adamkus sulaukė klausimo ir dėl savo asistentės Boženos Krasovskajos, kuri ir vėl lydėjo prezidentą.

“Ji nėra delegacijos narė, o tik aptarnaujantis personalas, kurį turi kiekvienas šalies vadovas. Jei taip, tuomet galite priekaištauti ir dėl apsaugos karininkų ar gydytojo”, - susierzino V. Adamkus.

Žiniasklaida anksčiau priekaištavo prezidentui, kad jo asistentė lydį šalies vadovą kelionėse po pasaulį, gyvena prabangiuose viešbučiuose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.