aA
Tomsko apskrities teismas trejiems metams kalėjimo bendro režimo kalėjime nuteisė 69-erių metų moterį, kuri kaltinama bandymais nužudyti savo vyrą.
Grotos, kalėjimas, nelaisvė
© Scanpix
Kaip pranešė teismo spaudos atstovybė, tai buvo antrasis jos bandymas nužudyti vyrą, su kuriuo pragyveno 20 metų. Pirmą kartą ji tai bandė padaryti 2005 m. rugpjūtį bei pakartotinai - rugsėjį, praneša newsru.com.

Kaip buvo teigiama teisme, pirmą kartą sugyventinė pasiūlė vyrui išgerti vandens su didele doze klofelino. Vyrui, kuris žinojo apie žmonos nemalonę, pasirodė įtartinas vandens skonis, todėl jis atsisakė gerti bei atidavė vandenį ekspertizei, o vėliau parašė pareiškimą milicijoje.

Praėjus mėnesiui po nepavykusio bandymo, moteris pradėjo ieškoti samdomo žudiko, kuris sutiktų nužudyti jos vyrą. Tam, kad atskleistų moters pinkles, milicijos pareigūnai apsimėtė skolos išieškotojais. Kadangi anksčiau vyras buvo padaręs avariją, jie neva atėjo pasiimti suderėtos skolos.

Jau pirmo susitikimo metu senutė pasiūlė už tam tikrą atlygį nužudyti jos vyrą. Vieno susitikimo metu ji siūlė vyrą pakarti, tačiau vėliau sutiko, „kad nušauti bus paprasčiau“. Ji net davė žudikui dujinį pistoletą bei du šovinius, o kaip avansą atidavė papuošalus.

Tam, kad nukreiptų nuo savęs dėmesį, kaltinamoji paprašė palikti raštelį, jog tai mokestis už skolas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.