aA
Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas teigia, kad Grūto parko skulptūrų autorių pretenzijos yra pagrįstos. Šįryt „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ Seimo pirmininkas sakė: „Žiūrint į šiandien egzistuojančius įstatymus formaliai, žinoma, autorių pretenzijos yra pagrįstos. Jos atitinka dabar egzistuojančio įstatymo reikalavimus. Kad šito neliktų, reikia keisti įstatymą“.
Viktoras Muntianas
Viktoras Muntianas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
V. Muntianas, paklaustas, ar mano, kad įstatymai turi būti vienodi visiems, tarp jų ir Grūto parko verslininkams, sakė: „Aš kitos galimybės nematau. Tai yra demokratinė vertybė, demokratinio valdymo vertybė. Jeigu mes nesilaikome vertybių, jų nepuoselėjame ir neugdome, negalime tikėtis demokratinio valdymo kokybės. O šiandien visi norime geriau gyventi“.

DELFI primena, kad konfliktas tarp Grūto parko įkūrėjo ir savininko V.Malinausko kilo LATGA-A pareikalavus Grūto parkui mokėti 6 proc. parduotų bilietų sumos už teisę viešai rodyti Nijolės Gaigalaitės, Vaclovo Krutinio, Konstantino Bogdano, Broniaus Vyšniausko, Gedimino Jokūbonio, Alfonso Vincento Ambraziūno ir Stepono Šarapovo kūrinius. Per metus ši suma siektų apie 80 tūkstančių litų. Pirmadienį V.Malinauskas pareiškė į parką LATGA-A atstovų neįsileisiąs.

Kultūros ministerija patarė ginčą dėl Grūto parke eksponuojamų skulptūrų spręsti teisme.

Žinių radijas