aA
Likus mažiau nei dviem savaitėms iki savivaldos rinkimų, visuomenės nuomonės tyrimų bendrovės vis dar skelbia, ką žmonės rinktų į Seimą. Pasak nuomonės tyrėjų, nustatyti savivaldos rinkimų laimėtojus - pragariškas darbas.
Rinkimai
Rinkimai
© DELFI
Savo galimybes įvairiose rinkimų apygardose, užsisakiusios tyrimus, aiškinosi didžiosios partijos, rašo "Respublika". Paaiškėjo, kad visos jos - neabejotinos laimėtojos.

Dvi kadencijas Vilnių valdančio Artūro Zuoko vadovaujami liberalcentristai prieš savivaldos rinkimus užsisakė du visuomenės nuomonės tyrimus, abiejuose buvo aiškinamasi, ar liberalcentristų vadas gali tikėtis dar vienos kadencijos sostinės mero poste. Pagal "Baltijos tyrimų" apklausas A. Zuokas esą smarkiai lenkia konkurentus.

Pasak partijos centrinio štabo vadovo Žilvino Šilgalio, "kai klausiama, už kurią partiją balsuosite, nenurodant lyderio, pirmauja trys - Liberalų ir centro sąjunga, konservatoriai ir socialdemokratai, visos kitos partijos atsilieka".

Konservatorių partijos Kauno skyrių sueigos pirmininkas Andrius Kupčinskas teigė esąs įsitikinęs, kad Kaune konservatoriai tikrai laimės.

Galimybė laimėti rinkimus Kaune labai reali atrodo ir socialdemokratams. Praėjusių metų pabaigoje apklausas šiai partijai įvairiuose miestuose ir rajonuose atliko rinkos analizės ir tyrimų grupė RAIT. Pasak Centriniam rinkimų štabui vadovaujančio premjero Gedimino Kirkilo, partija pagerino pozicijas didžiuosiuose miestuose, ypač Kaune.

Tuo tarpu Darbo partija visuomenės nuomonės tyrimus užsakė tik to pageidavusiems skyriams. Šios politinės jėgos centrinio štabo vadovo Gintaro Furmanavičiaus patikinimu, rezultatai yra geri, o paklaustas, kokios partijos galimybės Vilniaus mieste, jis atsakė, jog "ne taip gerai, kaip mes norėtume, ne taip blogai, kaip jūs galvojate". Jis pridūrė, jog čia partija labai norėtų turėti daugumą, "kad nereikėtų eiti į koalicijas".

Liberaldemokratai, norėdami sužinoti gyventojų nuomonę, į apklausų organizatorius nesikreipė, o visą juodą darbą atliko patys. Pasak šios partijos rinkimų štabui vadovaujančio Valentino Mazuronio, kandidatai į Vilniaus miesto tarybą apsilankė pas 20 tūkst. sostinės gyventojų, taip pat apvaikščiojo apie 40 tūkst. kitų miestų gyventojų butų, todėl mano, kad jų apklausos - tiksliausios, o ypatingą palankumą partijai rodo Žemaitijos regionas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.