aA
Daugiau kaip dešimt populiarioje Klaipėdos rajono kavinėje "Voro užeiga" vestuves šventusių vestuvininkų pateko į šalies ligonines susirgus kol kas nenustatyta liga. Sunegalavusiems žmonės įtariama salmoneliozė, kuria galėjo užsikrėsti apsinuodiję maistu, rašo "Vakarų ekspresas".
Po šeštadienį užeigoje vykusios vestuvių puotos per dešimt jų dalyvių sekmadienį, su požymiais, panašiais į salmoneliozės, kreipėsi į ligonines.

Į Klaipėdos ligoninę kreipėsi Klaipėdos rajone, Ginduliuose, esančioje kavinėje "Voro užeiga" sidabrines vestuves šventę penki žmonės. Dar penki šio pobūvio dalyviai dėl panašių sveikatos sutrikimų paguldyti vienoje iš Vilniaus ligoninių.

Pirmadienį Vilniaus ligoninėje gulintys žmonės laukė atvežant dar dviejų apsinuodijusių giminaičių.

Pobūvyje dalyvavo apie trisdešimt žmonių.

Klaipėdos miesto ligoninės vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio teigimu, "Voro užeigoje" šventusiems bei į ligoninę paguldytiesiems diagnozė kol kas dar nenustatyta, tačiau sindromai į salmoneliozę yra labai panašūs.

Ar ligoniai užsikrėtė nuo minėtoje kavinėje valgyto maisto, vyriausias gydytojas nepatvirtino, nes pasak jo, į ligoninę kreipęsi žmonės tą dieną galėjo valgyti ir kitur.

Anot Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos skyriaus viršininko pavaduotojo Virgilijaus Liepinio, pirmadienį "Voro užeigoje" tarnybos inspektoriai paėmė maisto mėginius.

Veterinarijos tarnybos atstovo teigimu, dažniausiai salmonelioze užsikrečiama nuo prasto maisto. Tačiau salmoneliozę sukeliančios bakterijos salmonelės ant maisto gali patekti ir jau nuo sergančio žmogaus.

Spėjama, kad svečiai galėjo apsinuodyti įdarytu sterku. Abejonių kelia ir pobūvyje valgytas tortas.

Neatmetama ir versija, kad infekcijos židiniu galėjo tapti "Voro užeigos" darbuotojai ar patys pobūvio svečiai. Epidemiologai pirmadienį paėmė visų su šiuo incidentu susijusių žmonių tepinėlius.

Medikų teigimu, infekcija galėjo kilti ir dėl rankų higienos nepaisymo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.