aA
Poetui Sigitui Gedai žlugo viltys išvengti teisiamųjų suolo – ketvirtadienį policijos tyrėjai ketina garsiam rašytojui pareikšti įtarimus dėl sunkaus savo dukros Uršulės Gedaitės sužalojimo. Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Valdemaras Baranauskas DELFI patvirtino, kad S.Gedai teks sėsti į kaltinamųjų suolą.
Sigitas Geda
© "Lietuvos žinios"
Už sunkų sveikatos sutrikdymą S.Gedai gresia įkalinimas nuo dviejų iki dvylikos metų.

“Byla turėtų pasiekti teismą, nesvarbu, ar tėvas su dukra susitaikys, - sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras V.Baranauskas. – Medikai mums patvirtino, kad jo padarytas sužalojimas yra sunkus, todėl susitaikymą teismas galėtų traktuoti tik lengvinančią aplinkybę“.

Sunkesni įtarimai S.Gedai turėtų būti pareikšti ketvirtadienį. Iki šiol poetas buvo įtariamas nesunkaus sužalojimo padarymu.

Pasak prokuroro, poetas savo parodymuose dažnai painiojasi ir pasakoja vis kitą tragiško penktadienio vakaro versiją. Galop jis ėmė neigti, kad dukrą sužalojo.

DELFI primena, kad šeimyninis incidentas įvyko sausio 19-ąją apie 22 val. poeto namuose Antakalnyje. Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriuje dirbanti U.Gedaitė maždaug 23.20 val. buvo pristatyta į Santariškių klinikų Centro filialą (buvusią Raudonojo Kryžiaus ligoninę) su durtinėmis žaizdomis krūtinėje. Medikams mergina teigė, kad ją sužalojo tėvas.

Iki šiol 63 metų rašytojas buvo tvirtai įsitikinęs, kad jam pavyks su 25 metų dukra susitaikyti. „Kaip tėvas su dukra nesusitaikys, - juk kartu reikės gyventi“, - sakė S.Geda.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.