aA
Lietuvos ambasadorius Edminas Bagdonas antradienį įteikė skiriamuosius raštus Baltarusijos Prezidentui Aleksandrui Lukašenkai.
E.Bagdonas ir A.Lukašenka
E.Bagdonas ir A.Lukašenka
Įteikiant skiriamuosius raštus A. Lukašenka pažymėjo, kad Lietuva – kaimyninė šalis, su kuria Baltarusiją sieja bendra istorija ir ilga valstybių siena, todėl būtina bendradarbiauti visose – politikos, ekonomikos ir kultūros – srityse.

Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija, E.Bagdonas, pirmadienį susitikęs su Baltarusijos užsienio reikalų ministrui Sergejumi Martinovu, pasiūlė aktyviau rengti dvišalius transporto – kelių, geležinkelio, laivybos ir upių – infrastruktūros plėtros projektus ir pabrėžė valstybinės sienos demarkavimo darbų baigimo svarbą.

Susitikime aptartos galimybės gerinti Lietuvos verslininkų darbo sąlygas Baltarusijoje ir suteikti investicijų apsaugos garantijas.

S.Martinovas pažymėjo, kad Lietuva ir Baltarusija yra artimiausi kaimynai, todėl privalo surasti būdų sėkmingai bendradarbiauti.

Ambasadorius E.Bagdonas užtikrino, kad sieks plėsti ekonominį ir kultūrinį šalių bendradarbiavimą ir spręsti abiejų šalių piliečių kelionių klausimus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.