aA
Vienos avarijos tyrimo aplinkybes išanalizavusi Seimo kontrolierių įstaigos vadovė Leonarda Kuodienė tiki, kad Lazdijų rajono policijos vadovai šio įvykio liudininkei - policijos komisariato darbuotojai - darė psichologinį spaudimą.
Tai pabrėžiama Eltai perduotoje tyrimo ataskaitoje.

Pareiškėja skundėsi Seimo kontrolieriams patyrusi spaudimą dėl to, kad įvykį tyrusiems Alytaus rajono apylinkės prokuratūros pareigūnams davė parodymus, kurie nepalankūs į 2001 metų sausio 6-osios avariją patekusiam Lazdijų policijos pareigūnui. Prokuratūros duomenimis, avarijos kaltininkas pažeidė kelių eismo taisykles būdamas neblaivus.

Seimo kontrolierė atkreipė dėmesį į tai, kad Lazdijų rajono policijos komisariate (PK) neatliktas tarnybinis patikrinimas ir neišsiaiškinta, dėl kokių priežasčių Lazdijų rajono PK inspektorius - avarijos dalyvis - perduodamas informaciją į policijos budėtojų dalį apie avariją Lazdijuose, nutylėjo, kad yra sužalotas asmuo, nors tai būtina.

Pranešimą apie autoįvykį priėmęs Policijos budėtojas neišsiaiškino ir informacijos apskaitos knygoje neužregistravo, jog yra sužaloti asmenys ir kodėl Lazdijų rajono PK inspektoriui - autoįvykio dalyviui - nebuvo nustatinėjamas kūno sužalojimo laipsnis.

Policijos departamento Vidaus tyrimo tarnybos pareigūnai taip pat netyrė ir nevertino šių aplinkybių, kaip ir to, kodėl Lazdijų rajono policijos komisariate neatliktas tarnybinis patikrinimas ir neįvertinti pareigūnų veiksmai, pabrėžiama Seimo kontrolierės ataskaitoje.

Skundą Seimo kontrolieriams pateikusi įvykio liudininkė lankėsi Policijos departamente ir policijos generaliniam komisarui Vytautui Grigaravičiui žodžiu nurodė, jos manymu, neteisėtus ir nepagrįstus Lazdijų rajono PK pareigūnų veiksmus.

Dėl šios moters darbinės veiklos Lazdijų rajono PK buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.