aA
Praėjusį penktadienį per gaisrą degalinėje Santaikos gyvenvietėje netoli Alytaus smarkiai apdegusių dviejų alytiškių sveikatos būklė tebėra sunki.
Jie toliau gydomi Kauno medicinos universiteto klinikų reanimacijoje. Degalinės savininkas 52-ejų metų P.Matulionis patyrė 96 proc. kūno paviršiaus nudegimus, jo sūnus 17-metis Gediminas - 50 proc. kūno nudegimus.

Pasak ugniagesių, apžiūrėjus gaisravietę, buvo nustatyta, kad gaisras kilo tėvui ir sūnui Matulioniams kuro sandėlyje savadarbiu elektriniu siurbliu perpumpuojant kurą iš vienos talpyklos į kitą.

Alytaus rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Juozas Balčius pirmadienį BNS sakė, kad gaisras kilo dėl trumpojo jungimo elektros įrangoje. Įvykį pareigūnai vertina kaip nelaimingą atsitikimą, baudžiamoji byla keliama nebus.

Ugniagesių teigimu, degalų sandėlyje - gelžbetoniniame pastate - buvo įrengtos aštuonios 10-15 kubinių metrų talpos cisternos. Šešiose iš jų gaisro metu buvo likę maždaug po 2 kubinius metrus (maždaug po 2 tonas) degalų.

Pranešimą apie gaisrą Petro Matulionio individualiajai įmonei "Kaliandra" priklausančios degalinės kuro sandėlyje ugniagesiai gavo tos dienos 9.16 val., po dešimties minučių atvyko į įvykio vietą, o dar po trijų minučių visiškai likvidavo gaisrą. Prieš atvykstant ugniagesiams, gaisrą buvo pradėjęs gesinti savininko sūnus Mindaugas Matulionis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.