aA
Policijos pareigūnai lankysis mokyklose ir dar kartą atkreips vaikų dėmesį į apsisaugojimo nuo sukčių būdus. Kaip praneša Policijos departamentas, policijos pareigūnai organizuos susitikimus su mokytojais, moksleiviais ir jų tėvais bei dalyvaus mokymo įstaigose organizuojamuose susirinkimuose, kurių metu informuos mokyklų bendruomenes apie labiausiai paplitusius sukčiavimo telefonu būdus.
Telefoniniai sukčiai
Telefoniniai sukčiai
© DELFI
Taip pat pareigūnai aptars sukčiavimo padarinius ir patars, kaip elgtis, kad mokiniai netaptų šių nusikalstamų veikų aukomis.

Anot Policijos departamento, vis didesnį nerimą kelia dažnėjantys atvejai, kuomet sukčiai iš patiklių žmonių, o ypač vaikų, išvilioja dideles pinigų sumas. Policijos departamentas jau yra kreipęsis į Švietimo ir mokslo ministeriją bei akcentavęs, kad mokyklose tikslinga organizuoti mokinių ir tėvų susirinkimus šia tema.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.