aA
Vėl okupuotame Vakarų Kranto Nabulaus mieste esantys Izraelio kareiviai sekmadienį pasitraukė iš penkių užimtų aukštų pastatų, kuriuose jie buvo įrengę stebėjimo postus, pranešė liudininkai.
Israel
Jie taip pat pranešė pastebėję Izraelio tankų judėjimą, nors jų paskirties vieta nėra žinoma.

Izraelio kariuomenė nuo birželio 19 dienos vėl buvo okupavusi Nabulų ir dar septynis iš aštuonių didžiųjų Vakarų Kranto miestų. Šių veiksmų Izraelio kariuomenė ėmėsi, įgyvendindama savo pradėtą operaciją "Ryžtingas kelias", kuria ji siekė susidoroti su palestiniečių ekstremistų grupuotėmis.

Kariuomenės perdislokavimas Nabulaus mieste prasidėjo tuo metu, kai buvo pranešta, jog palestiniečių saugumo tarnybų vadovai pateikė Izraeliui etapinio kariuomenės išvedimo iš ramių rajonų planą.

Šį planą buvo siūloma įgyvendinti tuo atveju, jeigu pertvarkytos palestiniečių saugumo pajėgos galės garantuoti, kad kontroliuos padėtį šiuose rajonuose ir užkirs kelią naujiems palestiniečių kovotojų išpuoliams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.