aA
Floridos pramogų parke “Disney World” po 30 metų nuspręsta per renginius neleisti į dangų pašto karvelių, nes juos gaudo vanagai. Karvelius paprastai paleisdavo per populiariuosius pasirodymus “Pelenės stebuklo šventė” bei “Gražuolė ir pabaisa”.
Pašto balandis
Taip elgtis nuspręsta po to, kai parko vadovai sunerimo dėl “tiesiai į mirties nagus” paleidžiamų paukščių.

Pasak laikraščio “Orlando Sentinel”, į dangų paleisti karveliai paprastai skraidydavo virš parkų ir vėliau sugrįždavo į savo lizdus netoliese, tačiau pastaruoju metu juos ėmė medžioti vanagai.

“Disney” atstovės spaudai Diane Ledder teigimu, ši problema atsirado visai neseniai ir niekas iš parko lankytojų dėl to nesiskundė.

Pasak jos, raudonuodegiai vanagai negali būti perkelti į kitas vietas, kadangi jie greičiausiai suras kelią atgal ir vėl gaudys karvelius.

Likusiems 200 parko karvelių šiuo metu ieškoma naujų namų, o penki parko darbuotojai, anksčiau prižiūrėję paukščius, imsis naujo darbo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.