aA
JAV pritars "bet kuriam Kaliningrado problemos sprendimui, kuris padės Rusijos gyventojams laisvai keliauti" tarp Kaliningrado srities ir pagrindinės Rusijos teritorijos. Tai pareiškė pirmadienį Pamaskvio mieste Galicyne vykstančiame seminare JAV ambasadorius Rusijoje Alexanderas Vershbow.
A.Vershbow pažymėjo, jog Kaliningrado problema - tai "klausimai, kuriuos turi išspręsti Rusija, Europos Sąjunga (ES) ir būsimosios ES narės - Lenkija ir Lietuva".

Drauge ambasadorius pažymėjo, jog "Rusijos gyventojai turi laisvai keliauti iš Rusijos į Kaliningrado sritį ir atgal".

"Mums tai nekelia abejonių", - pažymėjo jis. Be to, ambasadoriaus mano, jog jeigu Kaliningrado regionas glaudžiau integruosis su Lenkija ir Lietuva, Baltijos šalimis ir su visa Europa, galiausiai europiečiai atsikratys nuogąstavimų ir baimės dėl neteisėtos emigracijos iš šio regiono.

Kalbėdamas apie Rusijos galimybes įstoti į ES, A.Vershbow pažymėjo, jog "maža Europa vargu ar galės absorbuoti didžiulę Rusiją".

"Tačiau yra posakis: "Niekada nesakykite niekada", - pabrėžė Amerikos diplomatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.