aA
Bendrovė “Nokia” patobulino telefono aparatą "9110 Communicator”, stengdamasi padaryti jį patogesniu interneto naršymui, tačiau daugelis vartotojų vis dar renkasi “Ericsson” R380.
"Ericsson R380"
Vartotojų pasirinkimas kalba pats už save. Švedijoje kiekvienam parduotam “Nokia 9110” tenka trys “Ericsson R380”. Tačiau “Nokia” pradėta mažinti savojo gaminio kaina galbūt reiškia, kad ruošiamasi pristatyti naujos kartos telefoną su asmeninio skaitmeninio asistento (PDA – “Personal Digital Assistant”) galimybėmis.

Šiuo metu rinkoje yra tik du PDA telefonai – “Ericsson R380” ir “Nokia 9110”. Jie turi didelės talpos adresų knygelę, kalendorių. Jei reikalingas ir mobilus telefonas, ir kišeninis kompiuteris, tai šie telefonai yra geriausias pasirinkimas.

R380 yra žymiai mažesnis už 9110. Susidaro įspūdis, kad tai optimalus PDA telefonas. Mažas, elegantiškas, funkcionalus, tiesiog idealus naudojimuisi internetu. Tačiau po kurio laiko galima pastebėti, kad kai kurios paslaugos labai lėtos, dažnai reikia įkrauti akumuliatorių, nekokybiškai atlikta infraraudonųjų spindulių sąsaja. Šie trūkumai buvo pastebėti pirmuosiuose R380 telefonuose.

Jei R380 mažas ir elegantiškas, tai “Nokia” 9110 visiška jo priešingybė. Jis atrodo kaip vienas iš pirmųjų mobiliųjų telefonų, panašių į nešiojamas, pokalbiams skirtas radijo plytas, kurios buvo labai populiarios devintajame dešimtmetyje. Be to, iki trečiojo šių metų ketvirčio šis telefonas neturėjo WAP naršyklės. Tačiau dabar siūlomi 9110 modeliai su WAP internete naršo žymiai sparčiau, nei “Ericsson R380”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.