aA
Paieškos internete bendrovė “Alexa” paskelbė 500 pačių lankomiausių interneto svetainių sąrašą.
„Alexa“ atstovų teigimu, pirmojoje sąrašo pozicijoje – interneto portalas “Yahoo”. Antrojoje vietoje yra “Microsoft” korporacijos portalas “MSN.com”. Trečiojoje – Korėjos tinklapis “Daum.net”.

Pirmajame sąrašo šimtuke daug Korėjos, Kinijos ir Japonijos informacinių bei pramoginių portalų. Tai neturėtų stebinti, kadangi Korėjoje ir Japonijoje internetas ypač populiarus, o kiniškai kalbančių planetos gyventojų taip pat nestinga. Penktoje vietoje yra paieškos sistema „Google“. Po jos - identifikavimo tarnyba „Microsoft Passport“. Septintoje vietoje – japoniškas portalas „Yahoo.co.jp“. Aštuntoje – Kinijos informacijos agentūros svetainė „sina.com.cn“.

Devintoje vietoje – „Microsoft“ tinklapis. Dešimtoje – pačios „Alexa Internet“ svetainė. Interneto tiekėjo „AOL“ tinklapis užima 22 vietą.

Duomenys apie lankomumą renkami specialią programinę įrangą, kurią nemokamai platina “Alexa”. Kadangi ji dirba tik su „Internet Explorer“ interneto naršykle (o tai reiškia – tik “Windows” operacijų sistemoje), rodikliai gali būti netikslūs.

Visą 500 pačių lankomiausių svetainių sąrašą galite surasti čia)

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.