aA
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė
© BNS foto
Paklaustas, ar jau apsisprendė dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose, interviu dienraščiui "Lietuvos žinios" A.Paulauskas tvirtino, kad "mes svarstom, kokį variantą rudenį pateikti tarybai, kuri ir priims sprendimą".

"Aš esu partijos pirmininkas ir šiandien sau esu priėmęs sprendimą, tačiau apie tai turi pranešti taryba", - tvirtino jis.

A.Paulauskas pripažino, kad partijoje yra svarstomos ir kitų kandidatų į prezidentus galimybės, tarp jų - socialinės apsaugos ir darbo ministrės V.Blinkevičiūtės, kuri neseniai tapo socialliberalų partijos pirmininko pavaduotoja.

"Pakankamai populiari asmenybė, žinoma ministrė, jai gerai sekasi tvarkytis su darbais. Jos kandidatūra yra svarstoma", - apibūdindamas ją, sakė A.Paulauskas.

Paklaustas, ar Naujoji sąjunga rinkimuose ketina bendradarbiauti su koalicijos partneriais socialdemokratais, A.Paulauskas pripažino, kad koalicijos yra reikalingos.

"Partijos turi stambėti, aiškiau apibrėžti savo ideologijas. Būčiau už, jei kai kuriose savivaldybėse mums pavyktų sudaryti bendrus sąrašus. Kaip ir kitos partijos, mes leisim patiems skyriams apsispręsti, tačiau bendrą strateginę liniją turbūt irgi nustatysim. Jeigu, žinoma, apsispręsim taip elgtis, nes noras turi būti pareikštas iš abiejų pusių", - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.